gerillagorilla

Csinos, elegáns, ír, olvas, beszél

Friss topikok

ÚJINFLUENZA - már régen tombol közöttünk a H1N1 járvány

2009.08.06. 09:58 - gerilla-gorilla

Az ÁNTSZ szerint ugyan még csak néhány tucat megbetegedést regisztráltak itthon a H1N1 újinfluenza köztudatba kerülése és terjedése óta, de most már szinte bizonyos, hogy ez az dezinformáció megint a társadalom levegőnek tekintéséről szól.

Miben különbözhet Magyarország a papuláció védettségét tekintve Nagy Brittaniától, vagy Franciaországtól, vagy az Egyesült Államoktól, ahol már nem is tartják nyilván az újabb fertőzéseket, csak a súlyos, kórházban , vagy halállal végződő eseteket. Több százezer esetnél járnak.

Pedig a H1N1 olyannyira itt van közöttünk Magyarországon, hogy egész családokat dönt le a lábáról negyven fokos lázzal, eddig nem tapasztalt elesettség érzettel és ízületi fájdalmakkal. Az új betegség olykor  komoly gyomor, vagy légúti szövődményeket okoz. Az egészségügy pedig nem jár a végére. Otthon fekvéssel, vagy lábon kihordva esnek túl rajta a szerencsésebbek. Már akik nem az utcán esnek össze és halnak bele a kórba. Szerintem az elmúlt négy és fél hétben mi is megfertőzödtünk H1N1-gyel. Az egész családunk, de gyermekeim valamennyi ovisbarátja és azok szülei sem úszták meg a magas lázat és négy-öt napos szenvedést. Nyáron ugye elég ritka az ilyen agresszív vírustámadás, ami ennyi embert érintene járványos gyorsasággal. Így az is kétségessé válik, amit a hivatalos szervek a fertőzőképességről állítanak. Nálunk ötből négy az arány a megbetegedések esetében, s a többi ismerős családnál is ez a helyzet. Igaz statisztikai adatként nem szolgálhatunk, hiszen az egészségügy látványosan nem diagnosztizál és csak tüneti kezeléseket, szövődményekre antibiotikumot írtak fel. Egyikünknél sem végeztek laborvizsgálatot, így ki sem derülhetett, mi a tényleges betegség: azért valószínűsíthető, hogy az új influenza, de az ÁNTSZ hamis statisztikáját legalább nem rontjuk. Maradjunk abban a félre vezetett tudatban továbbra is, hogy az itthoni betegek száma még a százat sem éri el, a mi negyven fokos lázunk pedig csak pszichés alapon tombolt a harmincnyolc fokos kánikulában. Mindenkinek jobbulást, ha pedig bárki elkapja annak azt javaslom, ne mozduljon az ágyból, úgysem lesz jártányi ereje sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://gorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr991292134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása